Muhasebe & Defter Tutma

MUHASEBE DEFTER TUTMA HİZMETLERİ


Muhasebe ve Defter tutma hizmetleri şirketimizin ana faaliyetlerinden biridir. 

 

Defter tutma hizmetlerimizde, firmaların, mali belgelerini toplayan, organize eden ve defter kayıtlarını oluşturan bir muhasebe uzmanı görevlendirilmektedir. Ve kayıtları denetleyen bir denetim uzmanı görevlendirilmektedir. Ayrıca, her ay, defter kayıtları ile firmanın tüm belge ve dökümanlarının Mali Müşavir tarafından, yasalarla uyumluluğu kontrol edilmektedir.

 

Benimsediğimiz kurumsal sistem sayesinde, firmaların mali işlemleri en az üç uzman tarafından takip edilmektedir.  Hataların ve mali risklerin en aza indirilmesi hedeflenmekte, firma yöneticilerine rehberlik edilmektedir. 




Muhasebe Ve Defter Tutma Hizmetlerimiz ; 


-Muhasebe defterlerinin genel kabul görmüş muhasebe ilkelerine (GKGMİ) göre tutulması, 

-Vergi kanunlarına göre muhasebe kayıtlarının incelenmesi,

-Vergi beyannamelerinin (aylık, üç aylık ve yıllık tüm vergi beyannameleri) hazırlanması ve raporlanması

-Yasal defterlerin tutulması,

-Mali tabloların hazırlanması ve raporlanması, 

-Tek Düzen Hesap Planına Uygun Raporların, Diğer Rapor Formatlarına (IFRS, US GAAP) Dönüştürülmesi

-Sabit maddi kıymetlerin ( Taşıtlar, Gayrimenkuller, Demirbaşlar, Tesisleri, Makineler vs. ) kaydı, takibi ve amortisman hesaplarının yapılması, 

-Muhasebe takip sistemlerinin kurulması,

-Şirket muhasebe personellerinin güncel mevzuat uygulamaları kapsamında denetlenmesi ve eğitim hizmetleri,

-Yönetim raporlarının hazırlanması,

-Yazılım Seçimi Ve Muhasebe Sistemi İle Entegrasyonunun yapılması,

-Vergi daireleri, Sosyal güvenlik kurumu, Bölge istihdam müdürlükleri ve diğer yasal otoriteler ile ilişkilerin kurulması,

-Her zaman hızlı ve kolay ulaşılabilen danışmanlık hizmetleri.



MUHASEBE DEFTER TUTMA HİZMETİ NEDİR ?


Muhasebe defter tutma hizmetleri, şirketlerde oluşan maddi nitelikteki hareketlerin, genel kabul görmüş muhasebe ilkeleri ve yasalar doğrultusunda yasal defterlere kaydedilmesini içerir.   


Türkiye vergi mevzuatı ve kanunlarına göre, firmaların ve tacirlerin, maddi işlemlerinin, her dönem muhasebe defterlerine kayıt edilmesi ve bu defterlerin en az on yıl saklanması yükümlülüğü bulunmaktadır. 

 

 Defter tutma yükümlülüğü sayesinde, devlet, firmaların gelir ve gider durumlarını, vergi durumlarını, vergisel yükümlülüklerin doğru şekilde yapılıp yapılmadığını, defterlerden takip edebilmekte ve denetleyebilmektedir. Bu nedenle defter tutma süreçleri, hem firmalar için hem de devlet için çok önemli bir hizmettir.


Diğer taraftan, ticari faaliyetler için oldukça önemli olan bu yasal yükümlülüğü yerine getirebilmek, belli bir bilgi birikimi ve uzmanlık gerektirmektedir. Bu sebeple şirketler, defter tutma yükümlülüğünü, defter tutma hizmetleri ile yerine getirmektedir. 




HANGİ ŞİRKETLER MUHASEBE VERGİ DEFTERİ TUTMAK ZORUNDADIR?

 Türkiye vergi kanunlarına göre, kurulmuş olan tüm şirketlerin muhasebe vergi defteri tutma yükümlülüğü bulunmaktadır. Şirketler resmi olarak kapanıncaya kadar, bu yükümlülük devam etmektedir.

 


ŞİRKETLERİN TUTTUĞU MUHASEBE VERGİ DEFTERLERİNDE HANGİ BİLGİLER YER ALIR?

 

Muhasebe kayıt süreçlerinde, belli mali bilgiler temelinde işlemler yapılabilmektedir. Şirketin mali bilgileri doğru olduğu sürece defter tutma işlemleri sağlıklı yapılabilir.  Mali bilgilerin doğru şekilde temin edilmemesi, işlemlerin sağlıklı şekilde sisteme işlenmesini sekteye uğrayacaktır. Bu sebeple, mali bilgilerin mutlaka eksiksiz temin edilmesi ve her aşamada doğru şekilde sisteme entegre edilmesi gerekir.

 

Şirketlerin tutmakla yükümlü olduğu muhasebe vergi defterinde yer alan bilgiler başlıca şunlardır:

Şirketin gelir,  gider, sabit kıymet alımı, borç alma ve verme gibi tüm mali hareketleri yer alır.

Devlete karşı ödenecek vergi miktarları yer alır.

Firmanın finansal kar ve zarar durumu yer alır.

Satılan hizmet ve mallara ait fiyat ve satış bilgileri yer alır.

Firmanın banka hareketleri ve finansal işlemleri yer alır.

Gerekli durumlarda, özellikle borç ve alacakların tahsil edilememesi gibi anlaşmazlık durumlarında,  defterler kanıt olarak yasal otoritelere sunulabilir.

 

Kısaca, şirketin tüm mali hareketlerine ilişkin belgeler ve dokümanlar bu hizmet kapsamında istenilen ve gerekli olan bilgilerdir. Ek olarak, sunulan defter tutma hizmetinin sağlıklı olabilmesi için,  bu mali bilgilerin eksiksiz olarak alınması ve sisteme işlenmesi gerekir.

 


DEFTER TUTMA HİZMETİ NELERİ KAPSAR?

 

1- Muhasebe Vergi Defterlerin Tutulması

Şirketin, kanunlara ve mali mevzuata uygun olarak ticari ve mali defterlerinin tutulması sağlanır. Bu kapsamda: Yevmiye defteri, Defter-i kebir, Envanter defterigibi defterler düzenlenir ve yönetilir.

 

2- Mali İşlemler İle Gelirlerin ve Giderlerin Takibi

Şirketin tüm mali hareketleri, finansal işlemleri, gelir ve giderleri kayıt altına alınır. Bu hizmet, mali hareketlerin düzenli olarak takibini, yasalarla uyumluluğunun kontrolünü ve raporlanmasını içerir.

 

3- Vergi Beyannamelerinin Hazırlanması Ve Yasal Otoritelere İletilmesi

Vergi kanunlarına göre, her şirketin, hiçbir ticari faaliyeti olmasa bile, farklı dönemlerde farklı vergi beyannamelerini hazırlama ve gönderme yükümlüğü vardır.  Defter tutma hizmetinde, şirketin hazırlamakla yükümlü olduğu vergi beyannameleri hazırlanır ve yasal otoritelere gönderilir.  

 

Hazırlanan bazı vergi beyannameleri şunlardır; Katma değer vergisi beyannamesi , her ay. Muhtasar vergi beyannamesi, şirketin durumuna göre her ay veya üç ayda bir. Gelir vergisi ve kurumlar vergisi, her üç ayda bir olmak üzere eksiksiz bir şekilde hazırlanır ve ilgili vergi otoritelerine beyan edilir.

 

4- Mali Raporlama

Şirketin defter kayıtlarına göre, gelir gider raporları, varlık kaynak raporları, borç ve alacak raporları, maliyet raporları, personel raporları ve finansal raporlar hazırlanarak, işletmenin mali durumu analiz edilir. Bu raporlar, şirket yönetimine, şirketin durumu hakkında yol gösterici olur.

 

5 - Personel ve Bordro Hizmetleri

Şirket çalışanlarının, aylık maaş bordroları hazırlanır, SGK bildirgelerinin verilir ve personel maliyetleri takip edilir.

 

6 - Denetim ve Uyum Kontrolleri

Şirket mali hareketlerinin, belgelerinin ve işlemlerinin bağımsız bir şekilde denetimi yapılır ve yasalara uygunluğu kontrol edilir.  Bu sayede, oluşabilecek riskler önceden tespit edilerek firma yönetimine raporlanır.

 


MUHASEBE DEFTER TUTMA HİZMETLERİNİN FAYDALARI NELERDİR?

  

Muhasebe defter tutma hizmetleri ile, pek çok fayda sağlanmakta olup, firmalar ve girişimciler  bu faydalar ışığında, faaliyetlerini sağlıklı şekilde sürdürmektedir. Sağlanan faydaların başında, firmanın gelir ve giderlerinin sürekli kayıt edilmesi, takip edilmesi ve elde edilen finansal raporlarla firma yöneticisine rehberlik etmesi sayılabilir.

 

Muhasebe defter tutma hizmetleri ile sağlanan faydalar şunlardır;

 

Şirketlerin tüm mali hareketleri defter tutma sayesinde kayıt altına alınır.

Şirketlerin ticari anlamda sağlığını sürekli iyileştirmesine rehberlik eden raporlar elde edilir.

Borçların ve alacakların kolay şekilde takip edilmesine yardımcı olur.

Tüm mali hareketler incelenir yasalara uyumluluğu sağlanır.

Şirketlerin mali riskleri en aza indirilir. Cezai yaptırımlardan korunması sağlanır.

Faaliyetlerin maliyetleri ve karlılık oranlarının izlenmesi kolaylaşır.

Sabit kıymetler ve demirbaşların takibi sağlanır.

Vergi yükümlülükleri ve vergisel maliyetlerin takibi kolaylaşır.

Faaliyet sonuçlarına göre, şirketin geliştirilmesi gereken yönlerini açığa çıkarır.

 

 

               Muhasebe süreçlerinde defter tutma hizmeti ile yukarıda sayılan faydalar gibi daha pek çok faydadan söz edilebilir. Tüm sürecin sağlıklı ilerletilmesi ve yasal haklardan yeterince faydalanabilmek için bu hizmetin, tecrübeli ve güvenilir profesyoneller tarafından alınması önemlidir.

 

 

MUHASEBE DEFTER TUTMA ÜCRETLERİ NE KADAR?

 

Muhasebe defter tutma ücretlerinde uygulanacak asgari ücret tarifesi, her yıl maliye bakanlığı tarafından belirlenmekte ve ilan edilmektedir. Yasal ücret tarifesine ek olarak, muhasebe defter tutma ücreti, firmaların ihtiyaçları doğrultusunda her firmaya özel planlanmakta ve ücretlendirilmektedir.  

 

Muhasebe defter tutma süreçlerin planlanırken, firmanın fatura sayısı, banka işlem sayısı, ithalat ve ihracat dosya sayısı, çalışan sayısı, firmanın ihtiyaçları, faaliyetleri niteliği gibi kriterler dikkate alınmaktadır.

 

Muhasebe defter tutma süreçlerinde, firmanıza özel teklif almak için aşağıdaki bilgileri, email veya whatsapp uygulaması üzerinden tarafımıza iletebilirsiniz ;

 

Firmanın unvanı;

Firmanın  adresi;

Firmanın ana faaliyeti;

Firmadaki göreviniz;

Firmanın aylık satış faturası sayısı;

Firmanın aylık gider faturası sayısı;

Firmanın aylık banka işlem sayısı;

Firmanın çalışan sayısı;

Firmanın şube sayısı;

Aylık ithalat sayısı;

Aylık ihracat sayısı;

Defter tutma hizmetlerinde, sizin için önemli olan bir konu var sa belirtiniz;